Witam wszystkich użytkowników forum. Tak wiem, długo mnie nie było :-)
No więc zacznę. Po internecie krąży wiele bajkopisarzy i oszustów, jestem tego świadom, że nowi którzy dopiero zaczynają rozumieć pojęcie pięknego słowa jakim jest: "Lucid Dream", czyli "Świadome Śnienie". Czyż to nie piękne ? x3
Ok, kończę przynudzać :-(PrzemowaZacznijmy od tego, co mówiłem wcześniej o bajkopisarzach piszących bajeczki, mity, legendy i niekiedy humorystyczne lub przerażające historie, które pewnie są niefajnym oszustwem :-/. Aby nowi mogli uniknąć takich spotkań, pozwoliłem sobie na zrobienie tematu, który będzie z góry informował, że jeżeli się natknie na taką czy owaką bajkę, będzie to Bullshit ;-). Autorem tego jestem ja Mr.Poplop, żeby nie było, że sobie to zgapiłem (takie powiadomienie do
Gareta,
Yelda, Fizyka i całej reszty ;)). Pozwalam też sobie na malutkie Update, w których zamieszczę kolejne mity które znajdę (Jeżeli masz jakieś mity, których nie ma [pewnie później bym go znalazł :)] to napisz mi PW ;))
ZACZYNAMY !!!Najsłynniejsze mity krążące po internecie, i przekazywane z użytkownika na użytkownika:
-
Opętanie przez demona, złego ducha czy zjawę - Niemożliwe, i możliwym być nie będzie. Nie bójcie się tego oszustwa !
Powód: Wszystko dzieje się w naszym mózgu, więc duchy, demony, czarownice i Bóg wie co nie opętają nas ! Nie ma czego się bać !
Uwaga: Zmora Nocna nie jest demonem, jeżeli takie coś Ci się kolego/koleżanko zdarzy, pamiętaj, że to wytwór twojej nieco szalonej wyobraźni ;-) Każdy człowiek żyjący na ziemi może tego doświadczyć ! Nie ma czego się bać !-
Brak możliwości powrotu do świata fizycznego (realnego) - Niemożliwe. Sen się musi skończyć, tak jak ty musisz jeść.
-
GRZECH ! GRZECH ! I JESZCZE RAZ GRZECH ! - Świadomy sen nie jest grzechem. Mogą Ci to powiedzieć zawodowi znawcy Biblii lub religii Chrześcijańskiej. Niedoświadczony ksiądz i nie znający się na tym temacie, może powiedzieć, że to grzech :-]
-
Problemy psychiczne i zdrowotne związane z rakiem mózgu. - 1/2 tego jest możliwa, ale to już zależy od nas.
Problemy psychiczne - Odpada x3
http://www.nerwica.com/wiadomy-sen-luci ... 94-84.html -
Wyjątek !Problemy zdrowotne - Jeżeli codziennie próbujemy robić LD, i z tego powodu nie śpimy, prędzej czy później coś ze zdrowiem będzie, ale nic wielkiego ;) Na pewno nie będzie rak mózgu ;)
-
Potrzeba Egzorcysty - Tak jak pierwszy mit. :]
-
Lunatykowanie, brak senności, wymioty, bóle głowy, padaczka - Lunatykowanie jedynie jest możliwe, jeżeli nie będziemy mieli paraliżu sennego. Reszta odpada ;-]
-
Brak potrzeby życia w życiu fizycznym (realnym), co kończy się samobójstwem - Aby stracić poczucie potrzeby realnego świata, to trza mieć problemy psychiczne :-] Jesteś zdrowy psychicznie - Niemożliwe w twoim wypadku :-)
Powrót do świataI co ? Podobało się ? Trochę w to włożyłem, więc jeżeli Ci to mogło jakoś pomóc (Nawet i w 0.00001% !) daj + :)