Autor |
Wiadomość |
VM
|
Tytuł: Re: C2H5OH Napisane: 30 kwi 2010 13:54 |
|
 |
Mistrz Snów |
 |
|
Tak, zgodzę się z tym, że alkohol prowadzi do zwiększenia fantazyjności marzeń sennych. U mnie dodatkowo dochodzi to, że zdarza mi się, że na następny dzień nie jestem pewien czy to, o czym śniłem naprawdę mi się śniło, czy się działo naprawdę. Ale po dłuższej chwili zastanowienia dochodzę prawdy 
|
|
 |
|
 |
mimax
|
Tytuł: C2H5OH Napisane: 02 maja 2010 22:36 |
|
 |
Senny Podróżnik |
 |
|
Kiedyś miałem helikopterka bez grama alkoholu. Puściłem sobie idosa i jakoś tak fajnie zaczęło mną rzucać na boki. Za chwile zaczeło mną kręcić. Szkoda że ktoś za ścianą tak pierdutną drzwiami że mało mi tynk z sufitu nie odpad 
_________________ Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko takie w które nie można uwierzyć.
|
|
 |
|
 |
Garet
|
Tytuł: Re: C2H5OH Napisane: 11 maja 2010 14:25 |
|
 |
Administrator Snów |
 |
|
Po dłuuugim czasie bez większego picia wypiłem wczoraj 6 piw. Miałem z 5 zajefajnych snów, w trakcie paru wpadły mi dość ciekawe pomysły do głowy. Miałem też 1 bardzo realistyczny FA i nie jestem do końca pewien ale chyba też LD. Miałbym i drugi, bo podczas FA miałem genialną okazję aby zweryfikować czy rzeczywistość to nie sen, ale tradycyjnie coś musiało mi przeszkodzić - matka do mnie zadzwoniła przez co się obudziłem. Sny dość dobrze i wyraźnie zapamiętałem, chociaż połowę przypomniałem sobie w przeciągu niecałych 2 godzin po obudzeniu pod wpływem różnych elementów. Dodam, że od dawna nie miałem FA, i zapamiętywałem/miewałem mniej snów niż udało mi się dzisiaj.
_________________ "To, że masz otwarte oczy nie znaczy, że nie śpisz. Trzeba jeszcze przetworzyć obraz przekazywany nam przez oczy, by zrozumieć co się dzieję w naszym otoczeniu. Jak sobie z tym radzisz? Rozejrzałeś się już?"
|
|
 |
|
 |
Mefisto
|
Tytuł: C2H5OH Napisane: 03 lip 2010 18:00 |
|
 |
Śpiący |
 |
|
Na mnie alkohol działa negatywnie, mała ilość powoduje duże znużenie, co przeszkadza w utrzymaniu świadomości. Za duża kończy się totalnym urwaniem filmu, więc nie pamiętam wtedy w ogóle snów.
_________________ Szukający odpowiedzi
|
|
 |
|
 |
RzEzNiK
|
Tytuł: C2H5OH Napisane: 21 sie 2010 18:02 |
|
 |
Świadomy |
 |
|
"Alkohol, nikotyna, brak snu czy też zła dieta mogą znacznie zmniejszyć Twoje szanse na świadome sny. Szczególnie staraj się unikać alkoholu, gdyż skraca on Twoje fazy REM, zmniejszając ilość Twoich snów"
Z książki Marka Kopydłowskeigo "Świadome Śnienie"
_________________ Kiedy poproszono Buddę, by podsumował swoje nauczanie jednym słowem, rzekł: "Świadomość". Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Rodak, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki
|
|
 |
|
 |
yeld
|
Tytuł: C2H5OH Napisane: 22 sie 2010 02:52 |
|
 |
Administrator Snów |
 |
|
Chciałbym zobaczyć jakiś tekst o eksperymentach mających ustalić skracanie się fazy REM po spożyciu alkoholu.
Z książki "Gdzie moje dowody naukowe, biiatch?".
|
|
 |
|
 |
|