Witam poszedłem o 1:22 spać normalny sen i obudził mnie budzik i wyłączyłem i poszedłem spać i w czasie snu nie wiedziałem że to sen i nie wiedziałem i jakoś sam z siebie zrobiłem RT i wtedy wiedziałem że to sen spojrzałem na rękę to miałem 3 palce i szybko biegałem ale stopniowo i tak samo z lataniem i jakaś dziewczyne zaprosiłem bo chciałem uprawiać z nią ... i była nie ładna odwróciłem się powiedziałem "inna" i bez kitu była inna kobieta i co to za technika czy to ld pierwszy raz to się stało
Karolomen
Tytuł: Re: Jaka to technika ??????
Napisane: 01 kwi 2013 19:24
Śpiący
Mogę bez wątpienia powiedzieć, że to było spontaniczne LD. Ewentualnie po części autosugestia.
mlial
Napisane: 02 kwi 2013 15:23
Przebudzony
Było to DILD (Dream Induced Lucid Dream), ponieważ uświadomiłeś się już w trakcie trwania snu. Chociaż DILD to nie jest jako taka technika, tylko bardziej zbiór technik. Autosugestia? Nie wiem, autor nie pisał, czy przed snem myślał o LD. A czy RT można uznać jako technikę?
yeld
Napisane: 02 kwi 2013 16:19
Administrator Snów
RT to podstawowa technika moim zdaniem. Można powiedzieć, że chodzi o Lucid Living jeżeli w grę wchodzi długotrwałe uczenie się RTków i odpowiedzi na znaki snu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość