Zarejestruj    Zaloguj    Szukaj    FAQ

Strona główna forum » Dział porządkowy » Archiwum




Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: o domenie
 Post Napisane: 25 mar 2012 01:09 
Offline
Śpiący

Dołączył(a): 08 maja 2011 00:52
Posty: 5
Karma: 0
Nim znowu nadejdzie sierpień przetransferuj się do http://masternet.pl, bo srogo przepłacasz :shock:


Góra 
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Domena lucidforum.pl
 Post Napisane: 25 mar 2012 16:17 
Offline
Administrator Snów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 sie 2009 17:48
Posty: 844
Karma: 7

Lokalizacja: Łódź
Może i przepłacam trochę za domeny, ale przynajmniej mam je w tym samym miejscu co hosting, a MasterNET nie oferuje takich warunków hostingowych jakie mam w home.


Góra 
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Domena lucidforum.pl
 Post Napisane: 25 mar 2012 22:26 
Offline
Śpiący

Dołączył(a): 08 maja 2011 00:52
Posty: 5
Karma: 0
yeld napisał(a):
Może i przepłacam trochę za domeny, ale przynajmniej mam je w tym samym miejscu co hosting, a MasterNET nie oferuje takich warunków hostingowych jakie mam w home.

Nie rozumiem tego argumentu, miejsce trzymania domen (serwery DNS) nie ma związku z tym u kogo je opłacasz. Chyba że o sam fakt dwóch rachunków chodzi zamiast jednego, wtedy podziwiam desperację przepłacania o ponad 100% z tak błahego powodu.


Góra 
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Domena lucidforum.pl
 Post Napisane: 26 mar 2012 01:33 
Offline
Administrator Snów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 sie 2009 17:48
Posty: 844
Karma: 7

Lokalizacja: Łódź
Chodzi mi głównie o wygodę konfiguracji. Czy w masternet jednym kliknięciem przekieruję sobie domenę na katalog na serwerze? To nie jest moja jedyna domena i nie jedyna strona jaką utrzymuję.


Góra 
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Domena lucidforum.pl
 Post Napisane: 26 mar 2012 23:37 
Offline
Śpiący

Dołączył(a): 08 maja 2011 00:52
Posty: 5
Karma: 0
yeld napisał(a):
Chodzi mi głównie o wygodę konfiguracji. Czy w masternet jednym kliknięciem przekieruję sobie domenę na katalog na serwerze?

Tak jak pisałem - to gdzie trzymasz (parkujesz) domenę nie ma ścisłego związku z tym gdzie ją opłacasz. Miejsce trzymania ustawiasz w panelu rejestratora domeny - w twoim przypadku ustawiasz tam DNSy home.pl i to w home.pl wszystko konfigurujesz. Masternetowi tylko płacisz abonament.
http://pomoc.home.pl/produkty/domeny/15
Aczkolwiek dodam że przy samej zmianie operatora domeny nie trzeba nic dodatkowo poprawiać, bo obecne ustawienia DNSów się nie resetują, powyższa instrukcja dotyczy ustawiania od zera.


Góra 
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Domena lucidforum.pl
 Post Napisane: 28 mar 2012 11:32 
Offline
Administrator Snów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 sie 2009 17:48
Posty: 844
Karma: 7

Lokalizacja: Łódź
Nie czaisz, o co mi chodzi. Wygodnie mi w home.pl.


Góra 
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
 
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 


Strona główna forum » Dział porządkowy » Archiwum


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

 
 

 
Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron